FIEC
КСБ
За нас
Органи на управление
Регистър
Секции
Членство
Международна дейност
Проекти
Контакт с нас
Инфо център
Обществени поръчки
Мониторинг
Общ. поръчки - Германия
Нормативна база
Класации
Тристранно сътрудничество
Полезни връзки
Видео рубрика на КСБ
СОЛВИТ
Търсене
ПОЗДРАВ ОТ ПРЕДСЕДАТЕЛЯ НА УПРАВИТЕЛНИЯ СЪВЕТ НА КАМАРА НА СТРОИТЕЛИТЕ В БЪЛГАРИЯ ПО СЛУЧАЙ ПРАЗНИКА НА "СТРОИТЕЛЯ" PDF Печат Е-мейл

УВАЖАЕМИ КОЛЕГИ-СТРОИТЕЛИ!

 За мен е изключителна чест и удоволствие да ВИ поздравя най-сърдечно с професионалния празник  Деня на строителя-Димитровден!
 В историята на българския народ св. Димитър е свързан с възкръсването на Второто българско царство и с построяването  от славните Асеневци на църквата  Св. Св. 40 мъченици, която е една от най-старите сгради построена от ръката на български строител и запазила величието си до наши дни.
 В народния календар Димитровден е ден за равносметка. На този ден тогавашните предприемачи са си „оправяли сметките”, а наемните работници-сред които и майсторите-строители се прибирали по домовете си, скътали някоя пара в кесията.
 В миналото строителната професия до такава степен е била част от бита на хората,че за истински стопанин и мъж е бил смятан онзи, който е успявал да построи дом за своето семейство.
 Стремежът на българина към съзидание, към самоизграждане е родил и много велики майстори. Родила се е българската школа в строителството.
 Днес ние, наследниците на Уста Кольо Фичето работим в нови условия и построеното от нас се конкурира със създаденото от други наши колеги по света. Днес и рулетката,  и отвеса, и нивелира  се изработват със съвременни технологии, но онова,  което отличава големите майстори-строители си остава влагането на душа и сърце в сътвореното.
 Скъпи приятели, вашите умове и ръце сътвориха новите лица на българските черноморски и планински курорти. Ваши рожби са хилядите красиви, съвременни жилища, офиси, супермаркети, крупни инфраструктурни обекти.
 Искам днес да благодаря на всички , доказали своята съпричастност с проблемите на бранша. Благодаря на всички наши партньори за подкрепата ,която получаваме по десетки инициативи, идеи, намерения и цели в полза на строителството  като отрасъл, както и в полза на обществото. Тук е мястото да спомена, че наред с успешното развитие на публично-частното партньорство, задача,  която е основна за Камарата на строителите в България  ние взехме участие в редица инициативи, като  възстановяването на църкви и манастири , акцията „Приятели”, с която  под патронажа на Президента на Републиката бяха ремонтирани редица домове за сираци.
 Днес е денят , в който трябва да видим и онова , което ни предстои. А то е свързано с адаптирането на бранша  към последиците от световната финансова криза, със започването на вече закъснелите инфраструктурни проекти, с предстоящото по-значително излизане на българският строителен бизнес  на европейския и световния пазари. Очакват ни магистрали, пътища, атомна централа, благоустройство на градове и села. Очаква ни една цяла нова България. Да съхраним миналото си, да построим бъдещето-това е мисията ни на строители! Затова-Честито и „на многая лета”!

 
< Предишна   Следваща >
РЕКЛАМА
Vivacom
ДСК
stroimedia.bg

Услуги
Атестати
Квалификация
Презентации на фирми
Календар
Информация за членове
Решения на У.О. на КСБ
Анализи и прогнози
Информация от FIEC
Енергийна ефективност
Инфо бюлетин на FIEC
www.citybuild.bg