Новини

2016 е годината, в която отчитаме изключителен ръст на инвестициите с частни капитали и средства. Благодаря на всички инвеститори, които ни се довериха и инвестираха. Така министърът на регионалното развитие и благоустройството (в оставка) Лиляна Павлова се обърна към присъстващите на церемонията, по време на която бяха отличени победителите в конкурса „Сграда на годината“. Според нея показателни за успешните инициативи през тази година са и сградите, които са се конкурирали за наградите. Тя подчерта, че участниците в конкурса, на който министерството е съорганизатор, се увеличават с всяка изминала година, като конкуренцията става все по-голяма, а журито трябва да извърши сериозна по обем работа, за да бъде оценката му обективна.
Миналата година, заедно със строителите, архитектите, проектантите и инженерите отчетохме 2015 г. като годината със строителен бум заради огромните инвестиции от европейските фондове, които вложихме в инфраструктура. Приключващите и стартиращи еврофондове превърнаха 2015 г. в пикова за строителството, напомни Павлова. Сега отчитаме ръст от над 12% в строителството на жилищни сгради, над 28% ръст в строителството на административни и други сгради. Това означава, че инвеститорите ни повярваха, довериха се на правителството и държавата, за да инвестират и разширяват своите инвестиции, допълни тя. Можем да се гордеем, че според данните, в края на годината България е втора в ЕС по ръст на икономиката, което е и благодарение на всички в строителния бранш, каза още министърът и изрази надежда 2017 г. да бъде успешна въпреки предстоящите предизвикателства.
Министърът изказа съболезнования към близките на жертвите в Хитрино и благодари на Камарата на строителите, Камарата на архитектите и другите браншови организации, които също се включват във възстановяването на щетите и ще изградят безвъзмездно 11 къщи за пострадалите, като така подкрепят усилията на правителството. Това са моментите, в които трябва да покажем, че сме единни, че имаме общи каузи и да си помагаме, подчерта тя.

 12 учебни програми, 433 обучени строителни специалисти и ...

На 23 февруари 2017 г. в хотел „Арена ди Сердика“, ще се проведе ...

2016 е годината, в която отчитаме изключителен ръст на инвестициите с ...

На 10-и декември т.г., в НДК ще се проведе ЕКОДИЗАЙН ФОРУМ – ...

83-тата международна конференция EUROCONSTRUCT, която ще представи ...

"Екотерм проект" ЕАД кани членовете на КСБ да посетят изложението ...

Камарата на строителите в България приветства решението на НС и ...

Редовното общо отчетно изборно събрание на КСБ - 2016 г., проведено в ...