Публична дискусия на тема „Към изборите за ЕП 2019: Ще успеят ли европейските политически партии да адресират приоритетите на гражданите и техните идеи за Бъдещето на ЕС?”

ПОКАНА

Речта на председателя на ЕК Жан Клод Юнкер за Състоянието на ЕС пред ЕП и реакците на лидерите на парламентарните групи отбелязаха, макар и неофициално началото на кампанията за изборите за ЕП. Европейските партии имат 8 месеца да представят своята визия за Бъдещето на Европа и да дадат нов импулс за обновление на европейския проект като предложат високи стандарти при формирането и провеждането на ефективни европейски политики в интерес на европейските граждани. В тази връзка, Европейското движение и Съюзът на европейските федералисти съвместно с Информационното бюро на ЕП в България имат честта да Ви поканят на публична дискусия на тема „Към изборите за ЕП 2019: Ще успеят ли европейските политически партии да адресират приоритетите на гражданите и техните идеи за Бъдещето на ЕС?”. Събитието ще се проведе на 15 октомври (понеделник) 2018 г. в Дома на Европа на ул. „Г. Раковски” 124 от 10.00 до 12.00 часа.
Форумът има за цел да предостави на заинтересуваните и критично мислещи граждани възможност за открита дискусия с български евродепутати от основните политически сили по най-актуалните европейски въпроси, касаещи бъдещето на ЕС и да допринесе за повишаване информираността им относно предложенията за обновление на европейския демократичен проект.

Своето виждане по темaта ще споделят членовете на Европейския парламент Георги Пирински (ПЕС) и Ангел Джамбазки (ЕКР). Ева Майдел (ЕНП) и Светослав Малинов (ЕНП) ще се включат с видео обръщения към участниците.

Основните теми на дискусията са:
- Повече сигурност за европейските граждани: Към обща европейска отбрана и европейски решения на проблемите с миграцията, граничния контрол и вътрешната сигурност
- Как да подобрим функционирането на ЕС чрез реформа на европейските институции и политики и укрепване на европейската демокрация?
- Ще съответства ли новият европейски бюджет на амбициите за по-просперираща, сигурна и солидарна Европа?
- Как да използваме инерцията от успешното българско председателство на Съвета на ЕС, за да остане България в центъра на дебата за Бъдещето на Европа?
Регистрацията за дискусията се извършва предварително. Участието в събитието се потвърждава по електронна поща на адрес: embg@scas.acad.bg (Европейско движение България) или на телефон (+359) 2 987 22 85.

 

Българската търговско-промишлена палата има удоволствието да ...

 

От понеделник, 01.04.2019 г., Агенцията по заетостта стартира ...